Facebook pixel
Logo Ik kijk mee met AD

Wist je dat steeds meer media, cultuur en sportevenementen audiodescriptie hebben? Je hoort dan een beschrijving van wat anderen zien. Dat kan digitaal zijn, bijvoorbeeld bij films, series of online video, maar soms is het ook live. Bijvoorbeeld in het theater, in musea of bij voetbalwedstrijden. Met audiodescriptie kun je samen van hetzelfde genieten, op hetzelfde moment.

De campagne 'Ik kijk mee met AD' heeft als doel de bekendheid en het gebruik van AD te vergroten. Hieronder vind je een update van mooi campagnenieuws!

Beleef het mee!

Nieuw: Earcatch voor theater!

Sinds 2015 biedt de Earcatch-app audiodescriptie bij film en tv, in de bioscoop en thuis. Nu is deze app uitgebreid met audiodescriptie voor theater. Je downloadt de AD vooraf op je eigen smartphone. Hierdoor kun je iedere voorstelling bezoeken die AD via de Earcatch-app aanbiedt.
Lees verder

Ook Boer zoekt Vrouw met audiodescriptie!

En dat is natuurlijk goed nieuws voor alle fans die willen meegenieten van de eerste dates en verliefde blikken. Presentatrice Yvon Jaspers is enthousiast over de audiodescriptie bij haar programma en ze heeft speciaal hiervoor een video opgenomen.
Lees verder

Luister: podcast #3: 'Audiodescriptie - wetten en wensen'

Steeds meer mensen ontdekken audiodescriptie. Maar hoe zorgen we ervoor dat het aanbod van AD toeneemt? Wat doen de politiek, programmamakers en belangenorganisaties die zich inzettenen voor AD? Ze vertellen je erover in deze podcast. Luister je mee?
Lees verder

'Wat doet u eigenlijk hier?'

Best een rare vraag als je in de bioscoop een filmpje gaat pakken! Het overkwam Guido. Guido en Jos zijn beiden slechtziend en pakken samen graag een filmpje in de bioscoop. Ze gaan naar de nieuwste James Bond-film 'No time to die'. Zodra ze de zaal uitkomen, vertellen ze over hun ervaringen. Luister je mee?
Lees verder

Interview met Rop Verheijen - audiodescriptie inspreken, hoe is dat?

We kennen Rop Verheijen (47) van het theater en van televisieprogramma’s zoals De Luizenmoeder, Familie Kruys, MolTalk en Wie is de Mol?. Maar Rop doet meer want hij spreekt ook audiodescriptie in. Hoe vindt hij dat?
Lees verder

Luister: podcast #2: 'Audiodescriptie - over de drempel'

Marianne is 76 jaar en blind. Ze kijkt graag naar Buza op NPO 1. Zonder audiodescriptie. We luisteren mee hoe ze samen met Ferry de Earcatch-app installeert op haar eerste smartphone. Er gaat een wereld voor haar open.
Lees verder

Luister: podcast #1: 'Audiodescriptie achter de schermen'

Hoe wordt audiodescriptie eigenlijk gemaakt? Wat komt er allemaal bij kijken en ook wie? In deze podcast vertellen o.a. de scriptschrijver, stemacteur en blindentolk hoe zij te werk gaan en wat hun werk zo bijzonder maakt. Luister je mee?
Lees verder

Luister: 'AD geeft mij een stukje zicht terug'

AD-fan Marjolein vertelt in het radioprogramma 'Goeiedag Haandrikman' van Omroep Max over wat AD voor haar betekent. Luister hier het fragment van 20 december terug (4 minuten).
Lees verder

Doe mee: AD-quiz - raad jij het fragment?

Is het een Rembrandt? Picasso? Koons? Welk superspannend moment hoor je hier? En voor wie zijn klassiekers kent: uit welke theatervoorstelling is dit dramatische moment? Doe mee aan de AD-quiz! Raad jij de goede antwoorden?
Lees verder

Luister: radiospot AD-campagne

Vanaf 20 december niet te missen op Radio 1 en Radio 509. De radiospot met daarin een herkenbaar gesprek tussen een vader en zijn twee dochters. Benieuwd? Beluister de radiospot!
Lees verder

Luister: podcast met tolk Hilbert

Hilbert is blindentolk bij Komt het Zien!. Hij verzorgt live de AD bij theatervoorstellingen. Onlangs verzorgde hij AD bij een bruiloft. Hilbert vertelt vol enthousiasme over zijn werk in deze podcast van Radio 509.
Lees verder
Terug naar home