Facebook pixel

Nieuw: Earcatch voor theater!

De Earcatch-app is uitgebreid met audiodescriptie in het theater. Vanaf nu kun je met de Earcatch-app audiodescriptie beluisteren bij drie grote musicalproducties: Disney’s Aladdin, TINA – de Tina Turner Musical en 14 het verhaal van Johan Cruijff.

Samen met familie en vrienden

De ontwikkeling van de nieuwe theatertoepassing is een samenwerking tussen het Bartiméus Fonds, de AFAS Foundation, Soundfocus en Stage Entertainment. De audiodescriptie wordt door innovatieve techniek volledig automatisch en synchroon bij de voorstelling afgespeeld. Als je slechtziend of blind bent, kun je dus gewoon met je vrienden of familie naar het theater. Je hoort via de Earcatch-app op je eigen telefoon met oortjes wat er op het toneel gebeurt.

Eenvoudig in gebruik

Het gebruik van de Earcatch Theater-app gaat eenvoudig. Je downloadt de app op je smartphone en maakt een account aan. Je kunt thuis alvast de AD downloaden van de voorstelling die je gaat bezoeken. Het enige dat je vervolgens in het theater nodig hebt is een volledig opgeladen smartphone en je eigen oortjes of koptelefoon.  In de zaal zet je Earcatch aan, je maakt verbinding met de Earcatch-server en doet je oortjes in. Vervolgens druk je op ‘afspelen’ en kun je van de voorstelling genieten. Als je in de pauze de zaal verlaat, moet je bij terugkomst wel opnieuw verbinding maken met de Earcatch-server.

‘Opnieuw een stukje zicht erbij’

Marjolein is sinds zeven jaar blind. ‘Tijdens een avondje uit naar het theater moest mijn familie altijd aan mij vertellen wat er op het podium gebeurde. Maar dankzij audiodescriptie hoeft dat niet meer. Ik hoor in geuren en kleuren welke prachtige kostuums en decors er zijn, wie stiekem iets uithaalt of wie er verliefd kijkt. We genieten en lachen nu echt sámen, zelfs beter dan toen ik nog slechtziend was! Voor mij betekent deze app dat ik er opnieuw een stukje zicht bij krijg.’

Meer informatie?

Wil je meer weten over de vernieuwde Earcatch-app en over het aanbod?
Kijk dan op www.earcatch.nl/theater.