Facebook pixel

Audiodescriptie televisie

Earcatch

Een jonge man zit voor de televisie met in zijn linkerhand een telefoon waarop de Earcatch-app aan het afspelen is. In de linkerbovenhoek staat het gele logo van Earcatch.

De gratis app Earcatch biedt audiodescriptie voor diverse televisieseries, programma's en films. Dit werkt ook bij video-on-demand platforms zoals Netflix, Videoland en NPO Start én bij DVD en Blu-Ray. Je luistert via je koptelefoon of oortjes naar de audiodescriptie. Je omgeving heeft hier geen last van. De app synchroniseert automatisch met het geluid van de televisie. Ga naar de website van Earcatch voor het complete aanbod en meer informatie over hoe je de app gebruikt.

NPO Start/Plus

Hand houdt smartphone vast met op het scherm de website van NPO Plus/Start

Op NPO Start kun je gratis uitgezonden programma's van de publieke omroep terugkijken. Ook programma's met audiodescriptie (met de Earcatch-app). Wil je series en documentaires langer dan 1 week terugkijken, dan heb je een abonnement op NPO Plus nodig.

Netflix

Hand met afstandsbediening gericht op een televisie

Netflix Originals zijn voorzien van audiodescriptie. Voor het beluisteren van deze AD, heb je de Earcatch-app niet nodig. Je schakelt de AD in via 'Audiobeschrijvingen' onder 'Audio'. Je beluistert de audiodescriptie via de televisie, meekijkers horen deze dus ook.

Amazon Prime Video

Man kiest een televisieserie op een laptop

Deze streamingdienst wordt beheerd door en is eigendom van Amazon. Dit videoplatform biedt zowel originele content van Amazon Studios als films en series van andere entertainmentbedrijven. Filter in het aanbod op 'with audiodescription'.

Apple TV

Een man en twee vrouwen kijken lachend naar de televisie

Apple TV biedt een gevarieerd aanbod van producties met audiodescriptie. Deze herken je aan het labeltje 'AD' in de begeleidende informatie.