Facebook pixel

Audiodescriptie online video

Rijksoverheid

Logo Rijksoverheid

Op de website van de Rijksoverheid vind je een groot aanbod video's met audiodescriptie. Zoals de Postbus 51 campagnes, nieuwsvideo's, persconferenties, de troonrede en diverse uitleganimaties. Filter binnen de website op onderwerp.

Persconferenties coronavirus

Minister-president Mark Rutte tijdens een persconferentie

Door toevoeging van uitgestelde audiodescriptie zijn persconferenties van de Rijksoverheid over het coronavirus ook toegankelijk voor mensen met een visuele beperking. De Rijksoverheid publiceert deze persconferenties via haar YouTube-kanaal.

Video Accessibility

Logo Video Accessibility

Wil je nooit meer AD missen voor online video? Met de Video Accessibility Plugin start de audiodescriptie of ondertiteling automatisch bij iedere video waarin deze beschikbaar zijn. De plugin is gratis, veilig en eenvoudig te installeren.

scribit.pro

Logo scribit.pro

Met scribit.pro kunnen organisaties hun online video's toegankelijk maken voor mensen met een visuele (en auditieve) beperking. Daarom vind je op de websites van de rijksoverheid, veel gemeenten, waterschappen en mediabedrijven nu video's die zijn voorzien van AD.

Earcatch

Op een laptop staat het Eurovisie Songfestival aan. Een hand heeft een telefoon met oortjes vast. Op de telefoon staat Earcatch open op de detailpagina van de finale van het Songfestival. In de linkerbovenhoek staat het gele logo van Earcatch.

De gratis app Earcatch biedt audiodescriptie voor diverse series en films. Dit werkt ook bij YouTube (zoals bij het Songfestival en webseries van de NPO) en bij video-on-demand platforms zoals Netflix, Videoland en NPO Start. Ga naar de website van Earcatch voor het complete aanbod en meer informatie over hoe je de app gebruikt.